Finanțare Medici de Familie

Schema de ajutor financiar are ca obiectiv reabilitarea, modernizarea și dotarea a 3.000 de cabinete ale medicilor de familie printr-un ajutor financiar în valoare de 60.150 euro/beneficiar.

Sesiunea de depunere a fost prelungită pentru a atinge numărul de 3000 de cabinete, iar momentan mai sunt aproximativ 800 de cabinete ce pot fi finanțate.

Program de finanțare Medici de Familie

Eligibilitate

Medicul/ii de familie cu personalitate juridică, persoana fizică independentă, societate comercială, etc … care au contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, cu Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești.

Apelul este necompetitiv, proiectele fiind finanțate în ordinea depunerii după regula ”primul venit, primul servit”.

Momentan mai sunt aproximativ 800 de cabinete ce pot fi finanțate și se depun proiecte zilnic.

Componente

Programul cuprinde 2 componente, ”Echipamente” și ”Renovare”, iar prin cererea de finanțare se poate opta pentru ambele componente sau doar pentru una dintre ele.

Echipamente

Echipamentele/dotările au o valoare estimată de 45.150 euro fără TVA și presupune selectarea dintr-o listă a echipamentelor/dotărilor care prezintă interes.

Listă echipamente
 1. Analizator Point of Care
 2. Electrocardiograf digital
 3. Ecograf portabil
 4. Ecograf cu 3 sonde*
 5. Echipamente it
  1. Desktop
  2. Imprimantă laser
 6. Pubele ecologice reciclare
 7. Container deșeuri medicale
 8. Frigider vaccin
 9. Data logger temperatura frigider
 10. Monitor funcții vitale (frecvență cardiacă, tensiune arteriala noninvazivă, pulsoximetrie, temperatură)
 11. Spirometru digital, conectare PC
 12. Monitorizare automată a tensiunii arteriale (Holter TA 24 ore)
 13. Concentrator oxigen 5 L
 14. Dispozitiv măsurare indice gleznăbraț
 15. Mobilier:
  1. Birou
  2. Scaun Medic de familie
  3. Set 5 scaune cabinet
 16. Instrumentar medical
 17. Aspirator portabil oral/nazal/traheal
 18. Trusă de resuscitare cu defibrilator automat
 19. Aparat pentru sterilizare aer încăpere
 20. Dispozitiv Doppler fetal și dispozitiv Doppler pentru flux arterial periferic
 21. Scaun examinare ginecologic
 22. Scaun recoltat sânge, 3 secțiuni

* Atestate de studii complementare/sau adeverință care demonstrează că este în curs de obținere atestarea pentru ultrasonografie.

Echpamentele vor fi achiziționate de către Ministerul Sănătății și livrate în conformitate cu solicitarea beneficiarului.

Renovare

Prin această componentă se oferă un grant financiar în valoare de 15.000 euro + TVA pentru lucrări de renovare care nu implică autorizație de construcție.

Listă lucrări de renovare

Sunt acceptate doar lucrările de renovare care nu implică obținerea unei autorizații de construcție, respectiv (fără a fi considerată listă exhaustivă):

 1. Amenajări interioare: tencuieli, zugrăveli, vopsitorii, placaje și alte finisaje interioare, precum și pardoseli interioare;
 2. Instalații și sanitare: reparații sau înlocuiri la instalațiile interioare de apă, electricitate, termice, canalizare și sanitare;
 3. Amenajări exterioare: reparații la tencuieli, zugrăveli, vopsitorii, placaje, alte finisaje exterioare atunci când nu se schimbă aspectul inițial sa;
 4. Eficiență energetică: lucrări de îmbunătățire a eficienței energetice în interior și înlocuirea tâmplăriei exterioare atunci când nu se schimbă aspectul, culoarea sau golul acestora;
 5. Reparații la învelitoare: reparații la acoperișuri, învelitori respectiv lucrări de hidroizolație atunci când nu se schimbă forma acestora;
 6. Energie Regenerabilă: montarea sistemelor locale de încălzire și de preparare a apei calde menajere respectiv de producere a energiei electrice din surse regenerabile/eficiente energetic.


Componenta de renovare este recomandată să conțină lucrări cu scopul conformării la normele igienico-sanitare și al creșterii eficienței energetice.

Accesare

Serviciul ofertat cuprinde consultanță în crearea contului și înscrierea persoanei juridice în platforma PNRR, implementarea proiectului și îndeplinirea tuturor formalităților între beneficiar și finanțator conform procedurii de implementare.

Revenim prin email sau telefonic pentru informațiile suplimentare, oferta de pentru consultanță și lista documentelor necesare.

Oportunitate

 • Programul este finanțat 100% și garantat în limita bugetului.
 • Cererea de finanțare se depune online.
 • Apel necompetitiv – primul venit, primul servit.
 • Termen scurt de pregătire a documentației

Programul nu prezintă un grad foarte complex de accesare și este garantat în limita bugetului (aproximativ 800 de cabinete), iar natura selecției ”primul venit, primul servit” asigură aprobarea cererii de finanțare dacă aceasta este depusă.

Ghidul și anexele aferente se regăsesc aici, Investiția specifică: I1.1: Cabinete ale medicilor de familie sau asocieri de cabinete de asistență medicală primară.

Mulțumim pentru atenție și vă dorim succes.

Chebeleu Ciprian
Calandrinon Consult Srl
+40771187791
info@calandrinon-consult.ro

Share

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email
Skype
Twitter
LinkedIn
Print
Reddit

Program de finanțare Medici de Familie

ACCESEAZĂ

Distribuie

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email
Skype
Twitter
LinkedIn
Print
Reddit