#MEAT pregătește lansarea programelor Start-Up Nation, Femeia Antreprenor și a celui Româno-Elvețian

ACTUALIZARE 28.03.2024

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului pregătește procedurile de implementare ale programelor Start-Up NationFemeia Antreprenor, precum și a celui de Consolidare a IMM-urilor prin acces îmbunătățit la finanțare (Româno-Elvețian).

Ediția din acest an a programului Start-Up Nation va beneficia de finanțare europeană, în valoare de aproximativ 400 de milioane de euro.

Antreprenorii vor putea accesa granturi nerambursabile majorate cu aproximativ 50.000 lei față de edițiile anterioare, fiind, însă, obligatorie formarea profesională. Acest criteriu de eligibilitate se referă la efectuarea unor cursuri de antreprenoriat, cu o durată de 40 de ore. Platforma electronică de înscriere va include, în acest sens, un modul dedicat selecției formatorilor.

Programul Femeia Antreprenor, lansat în consultare publică în prima jumătate a lunii martie, va fi complementar Start-Up Nation, vizând scalarea companiilor din România. 

Schemele de ajutor de stat și de minimis urmează să fie lansate și implementate de MEAT, alături de Agențiile Teritoriale pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Turism.