Programul de finanțare are ca scop creșterea competitivității IMM-urilor din regiunea de Nord-Vest, județele Bihor, Bistrița, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj.
Finanțarea maximă nerambursabilă este de 1.500.000 €, contribuția proprie în funcție de dimensiunea întreprinderii și locația proiectului, iar apelul este competitiv cu lansare în acest an (2023) începând cu trimestrul 2.
Eligibilitate
- IMM – uri
- Maxim 249 angajați
- Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj
- Înființate cel târziu la 31.12.2021
- Profit exploatare 2022 > 0
- Număr mediu angajați 3
- Cod CAEN eligibil
- Fără datori
- Nu sunt în dificultate
- Activitate neîntreruptă 2022-2023
Finanțare
Finanțarea totală merambursabilă cuprinde componenta de minims (maxim 200.000 euro) și componenta de ajutor de stat regional.
Intesitatea ajutorul de minimis este de 100%, iar intensitatea ajutorului de stat regional este în funcție de întreprindere și județul în care se va implementa proiectul.
Acțiuni sprijinite
Proiectul este competitiv, cu depunere la termen și evaluare conform grilei de evaluare ETF.
Consultanță
Vă putem ajuta cu proiecte realiste și fezabile, ce pot fi implementate ușor, în conformitate cu obiectivele și prevederile programului de finanțare.
Evaluare
Eligibilitate
Cerere Finanțare
Implementare
Proiect
Procedură
Achiziții
Monitorizare
Raportare
Expertize
Audit
Contact
Prin formularul de contact ne dorim minimul de date pentru a verifica eligibilitatea societății și a avea o discuție preliminară.
Nord-Vest 2023
Din totalul de 47 de programe de finanțare, propuse de către Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest pentru perioada 2023-2027, se vor lansa 45 de apeluri în 2023.
IMM și Antreprenoriat
Pentru IMM-uri (întreprinderi cu maxim 249 angajați) sunt propuse pentru lansare 5 programe de finanțare începând cu Trimestrul 2 al anului 2023.
Regăsiți în continuare cele 5 programe de finanțare destinate IMM-urilor din regiunea Nord-Vest.
La programul de crestere a competitivitatii dedicat intreprindetilor din turism si sanatate, codurile CAEN corespunzatoare activotatilor din turism sunt depunctate cu 5 pc ? Pai cum vine asta ?
Da. Așteptăm un răspuns de la ADR Nord-Vest cu privire la acest aspect.
Prin program se vor finanța dor investiții în următoarele domenii:
1. Inovare de bunuri și servicii în oncologie, în special în domeniul tratamentelor personalizate cu produse noi (de ex. nutraceutice, fitochimice/fitoproduse), respectiv inovare în prevenție și tratament.
2. Inovare în balneologie prin servicii și bunuri noi, utilizând resursele de apă cu efect curativ.
3. Robotică medicală (domeniu de vârf al roboticii, care poate duce la îmbunătățirea sistemului medical românesc și european, pe de-o parte, și la creșterea calității vieții pe de altă parte).
4. Diagnosticarea precoce și monitorizarea unor afecțiuni cu incidență ridicată la nivel local sau mondial cu ajutorul unor tehnici non-invazive.
5. Diagnosticul la distanță prin scăderea operator dependenței a metodelor diagnostice actuale sau generarea de metode diagnostice noi (mai ales în contextul unei pandemii declarate).
6. Nanotehnologii și nanometode pentru aplicații în diagnosticul și terapia țintită.
7. Îmbătrânire activă și independentă inovatoare.
8. Metode de prevenție (tehnologii, medicamente, vaccinuri) pentru limitarea efectelor distructive ale pandemiilor cauzate de virusuri patogene.
9. Biomateriale, bioimplante, printare 3D, reconstrucție de organ.
10. Biosenzori pentru diagnostic.
11. Telemedicină și modelare de programe informatice utilizând inteligența artificială.
12. Dezvoltarea de aparatură/mijloace medicale inovative.
13. Soluții de decontaminare/dezinfecție COVID prin servicii robotizate autonome (ca răspuns urgent la măsurile de reorganizare socio-profesională necesară adaptării la noul Coronavirus).
14. Robotică terapeutică în combinație cu inteligența artificială cu aplicații în zona autismului, asistării persoanelor cu handicap, protezelor și exoscheletelor active, asistării sociale a persoanelor în vârstă, dar și pentru robotizarea serviciilor din spitale.
15. Bioinformatică cu focus pe oncologie.
16. Dezvoltarea soluțiilor tehnice de telemedicină, utilizarea de big data, introducerea tehnologiilor IoT și asigurarea securității cibernetice.
17. Inginerie biomedicală în vederea realizării de dispozitive medicale.
18. Inovare in turism pentru stil de viață sănătos (turismul balnear, recuperare medicală, nutriție și dietetică, turismul accesibil).
Dacă domeniile prezintă interes, vă recomadăm să planificați investiția în funcție de aceste domenii.