Accesare Microgrant 2.000 euro 2021

Prima zi de înscriere a fost anunţată pentru 25 Octombrie 2021, iar micrograntul de 2.000 euro se acordă pentru 5 categorii diferite de beneficiari.

Verificaţi înainte de aplicare condiţiile minime de accesare, click pe categoria de beneficiari din care faceţi parte pentru condiţii.

Condiţii doar pentru SRL -uri

SRL -uri cu Cifra de Afaceri în 2019 mai mare decât 5.000 euro sau 415 euro/luna dacă sunt înfiinţate în anul 2019.

Să nu fi avut angajaţi la data de 31.12.2019.

Condiţii doar pentru PFA, Întreprinderi Individuale (II) şi Întreprinderi Familiale (IF)

Activitate înainte de 1 Ianuarie 2020

Cel puţin un cod CAEN din Certificatul Constatator să se regăsească în Anexa 1 la OUG 130/2020.

Model Certificat Constatator. Ajunge ca un singur cod CAEN din Certificatul Cosntatator să se regăsească în Anexa 1 OUG 130/2020 pentru a accesa micrograntul de 2.000 euro.
Model Certificat Constatator. Ajunge ca un singur cod CAEN din Certificatul Cosntatator să se regăsească în Anexa 1 OUG 130/2020 pentru a accesa micrograntul de 2.000 euro.
Condiţii doar pentru Profesii Liberale

Activitate înainte de 1 Ianuarie 2020

Codul CAEN aferent activităţii economice (din Declaraţia Unică) să se regăsească în Anexa 1 la OUG 130/2020

Profesii Liberale definite și reglementate de art. 3 alin. (2) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, care desfășoară profesii liberale reglementate prin acte cu putere de lege.

Lista Profesiilor Liberale disponibilă aici: https://calandrinon-consult.ro/profesii-liberale-microgranturi-2-000-euro/

Condiţii doar pentru ONG -uri

Activitate economică înainte de 1 Ianuarie 2020

Codul CAEN (din bilanţ) trebuie să se regăsească în Anexa 1 la OUG 130/2020.

Doar pentru CMI -uri

Dacă au fost implicate în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților diagnosticați cu COVID-19, care nu au beneficiat de stimulentul medical acordat în baza Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, pe perioada stării de urgență, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 82/2020. 

Dovada implicării în activitățile legate de COVID-19, dar și pentru neacordarea stimulentului medical se face prin completarea unui formular anexă la cererea de finanțare emis de unitatea sanitară unde a prestat serviciul beneficiarul/direcția de sănătate publică județeană.

Cei care au primit micrograntul în 2020 nu mai pot accesa micrograntul în această sesiune!

Prin formular o să verificăm eligibilitatea şi revenim cu un răspuns.

Costul serviciului de consultanţă

Costul serviciului este puţin sub 10% din valoarea micrograntului de 2.000 euro, respectiv 190 euro, nu percepem avans şi se plătesc în două tranşe conform contractului de consultanţă:

0% Avans
0 euro Creare Cont şi Înregistrare Cerere
130 euro doar după semnarea Contractului de Finanţare!
60 euro Raport de Progres

Plăţile se fac pe bază factură conform contractului de consultanţă https://calandrinon-consult.ro/contract-consultanta-microgrant-2-000-euro/

Formular Accesare Microgrant 2.000 euro
Formă Juridică*
Pentru PFA, II sau IF -uri avem nevoie de toate codurile CAEN autorizate în Certificat Constatator. Ajunge ca unul să fie eligibil pentru accesarea micrograntului.

Sava Cristina
Director Econimic
Calandrinon Consult Srl
+40744908050

Ce urmează – Transparenţă

Încerc să fiu cât mai eficientă în ce priveşte timpul, iar informaţiile doresc să le am în email pentru a putea avea acces la ele.

Dacă sunteţi eligibil pentru accesare o să revin prin email cu următorul pas pentru continuare, o să vă sun pentru confirmare şi o să trimit un mesaj (SMS) în caz că nu răspundeţi la telefon.

Dacă nu sunteţi eligibili să vă răspundem prin email cu motivul pentru care nu sunteţi eligibili.

Următorul Pas

Pe baza informaţiilor şi actelor primite o să redactez contractul pentru serviciul de consultanţă, model disponibil aici https://calandrinon-consult.ro/contract-consultanta-microgrant-2-000-euro/ şi împuternicirea necesară pentru depunere, împuternicire conform procedură care trebuie doar semnată olograf şi ataşată la cererea de accesare a micrograntului.

Costurile serviciului de consultanţă

Costul serviciului este puţin sub 10% din valoarea micrograntului de 2.000 euro, respectiv 190 euro, nu percepem avans şi se plătesc în două tranşe conform contractului de consultanţă:

0% Avans
0 euro Creare Cont şi Înregistrare Cerere
130 euro doar după semnarea Contractului de Finanţare!
60 euro Raport de Progres

Derularea Programului

Programul are 4 etape, o să ne ocupăm de toate etapele şi oferim consultanţă pe tot parcursul.

  1. Depunere Cerere
  2. Aprobare Cerere – Contract de Finanţare
  3. Implementare – Cheltuirea banilor
  4. Raportul de Progres

1. Depunere Cerere

Prima zi de depunere este 25 Octombrie, iar pe baza contului deja finalizat nouă nu ne rămâne decât să depunem rapid cererea de finanţare.

Se finanţează după „regula primul venit, primul servit” şi sunt disponibile 33.000 cereri. În prima rundă sau depus 27.000 de cereri din 50.000 în 2 săptămâni şi doar 17.000 au fost eligibile şi finanţate.

Personal, nu mă aştept să se epuizeze cele 33.000 cereri nici în 30 de zile, dar o să depunem toate cererile în prima parte a zilei.

2. Aprobare Cerere – Contract de Finanţare

Eligibilitatea înseamnă o notificare în aplicaţie prin care sunt înştiiţat că societatea X este eligibilă.

Împreună cu această notificare este disponibil şi Contractul de Finanţare pe care trebuie să-l downloadez din aplicaţie, să-l semnez electronic şi să-l retrimit către ei în maximum 5 zile.

O să fac acest pas în momentul în care primesc notificarea pentru a nu pierde şirul notificărilor.

Notificare cerere aprobată Masura 1

În prima rundă (2020) contractele sau resemnat de către ei, devenind finale, în aceeaşi zi sau următoarea zi lucrătoare.

Contractul se downloadează din aplicaţie prin codul IBAN de microgrant.
Dacă din diferite motive nu aveţi încă deschis contul bancar de microgrant, contractul de finanţare se poate doawnloada şi semna cu contul IBAN deschis la banca aleasă. Nu se pierde micrograntul, dar se întârzie virarea banilor de către bancă.

Când o să primim contractul final, o să vă trimitem un email cu acesta împreună cu prima factură din partea noastră, în valoare de 130 euro.

Notificare contract semnat şi contract plătit măsura 1 - microgranturi
Notificare contract semnat şi contract plătit măsura 1 – microgranturi

Plata celor 2.000 de euro de către bancă, conform procedură, se face în maximum 7 zile de la semnarea Contractului de Finanţare.

Referitor la acest aspect, plata în 7 zile a celor 2.000 euro; În prima runda primele contracte nu sau plătit toate chiar în 7 zile, am avut unele plăţi după 11 zile în luna Noiembrie. Dar din prima săptămână a lunii Decembrie contractele sau plătit destul de rapid, de la 1 zi la 4-5 zile, în funcţie de weekend şi sărbători. Majoritatea sau plătit în decembrie, dar am avut 2 contracte şi în Ianuarie 2021.

3. Implementare – Cheltuirea banilor

Cei 2.000 de euro se vor vira de către bancă în contul de tranzit ataşat la contul curent, denumit cont microgrant şi se vor folosi doar pentru cheltuielile eligibile din procedură.

O să trimitem un link către un articol general „Cum să” ce va conţine toate informaţiile necesare pentru a implementa corectă a micrograntul, iar pentru speţe specifice şi încadrarea cheltuielilor ne consultăm cu fiecare în particular.

Nu este complicat, dar pot să apară mici probleme şi preferăm să le prevenim.

4. Raportul de Progres

Acesta trebuie depus în maximum 90 de zile de la primirea banilor în contul de microgrant. O să vă cerem să vă puneţi un reminder la 80 de zile calendaristice, lucru pe care o să-l facem şi noi.

Diferenţa de 10 zile este preventivă pentru a „rezolva”, dacă este cazul, unele probleme şi pentru a ne asigura că totul este perfect.

Share – Distribuire

Ne dorim ca să beneficiem de acest microgrant în număt cât mai mare, iar aceasta este ultima sesiune.

Mai sunt disponibile pentru 32.000 de înscrieri, iar distribuirea micrograntului poate ajuta şi pe altcineva cu 2.000 euro.

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email
Skype
Twitter
LinkedIn
Print
Reddit

Recenzii de la clienţi – Runda 1

Am activat recenziile din cauză ca m-am lovit de un anumit grad de reţinere, neîncredere, faţă de a încheia contracte sau trimite acte online. Procedura este simplă, indiferent dacă prin noi sau altcineva nu rataţi o oportunitate de 2.000 euro.

Am oferit din prima runda Avans 0 doar pentru a face accesarea cât mai uşoară pentru toată lumea şi pentru a evita „neîncrederea”. Scopul e să beneficiem de acest grant în număr cât mai mare şi (o dorinţă personală) de a lua cât mai mulţi bani de la guvern. Plătim lunar taxe şi primim rar ceva înapoi…

Succes!

[site_reviews assigned_posts=”388″]

Mulţumim pentru recenzii!

Informaţii, link-uri utile

Serviciul de consultanţă pentru microgrant 2.000 euro este descris aici https://calandrinon-consult.ro/microgrant-2000-euro-runda-2/.

Lista codurilor CAEN eligibile Anexa 1 la OUG 130/2020 o regăsiţi aici https://calandrinon-consult.ro/coduri-caen-microgranturi-anexa-1-la-oug-130-2020/.

Lista profesiilor liberale https://calandrinon-consult.ro/profesii-liberale-microgranturi-2-000-euro/

Lista agenţiilor MEEMA o regăsiţi aici https://calandrinon-consult.ro/contact-granturi-agentii-imm/.

Lasă un comentariu