Microgrant 2000 euro – Runda 2

Microgrant 2000 euro din fonduri externe nerambursabile se deschide, perioada de depunere este 1222 Octombrie 2021

Sursă oficială:
http://economie.gov.ro/ministerul-economiei-antreprenoriatului-si-turismului-relanseaza-masura-1-microgranturi-acordate-din-fonduri-externe-nerambursabile
Serviciu de consultanţă pentru accesare Microgrant 2000 euro - Runda 2.

Deschiderea este oficială, perioada de depunere a cererilor este 25 Octombrie 25 Noiembrie 2021! Anunţ oficial aici http://www.economie.gov.ro/masura-1-microgranturi-va-fi-relansata-pe-25-octombrie-2021….

Selecţia se va realiza după regula „Primul venit, primul servit”, iar în prima rundă s-au aprobat doar 17.374 de cereri din 50.000. Rămân disponibile pentru a doua runda 32.626 de cereri, 65.252.000 euro.

Micrograntul este în valoare de 2.000 euro nerambursabili şi se acordă:

SRL
PFA, ONG, Intreprinderi Individuale şi Intreprinderi Familiale
Profesiilor Liberale

Eligibilitate

Condiţiile sunt preluate din OUG nr. 130/2020, Procedura Microgranturi şi modificarile aduse prin OUG nr. 199/18.11.2020. Pentru rapiditate le putem verifica şi telefonic +40771187791, Ciprian, sau prin formularul de mai jos.

În cazul PFA, ONG, Intreprinderi Individuale şi Intreprinderi Familiale, unul dintre codurile CAEN autorizate în Certificatul Constatator (clik aici pentru model) trebuie să se regăsească în Anexa 1 la OUG 130/2020.

Pentru SRL-uri Cifră de Afaceri/2019 trebuie să fie mai mare sau egală cu 5.000 euro. Pentru SRL-uri înfiinţate în 2019 Cifra de Afaceri/luna întreagă de activitate trebuie să fie mai mare sau egală cu 415 euro/lună întreagă de activitate.

Profesiile Liberale – definiți și reglementați de art. 3 alin. (2) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, care desfășoară profesii liberale reglementate prin acte cu putere de lege.
Link sursă http://economie.gov.ro/ministerul-economiei-antreprenoriatului…

Pentru IMM/SRL-uri o condiţie de eligibilitate este să fi avut Zero salariaţi la data de 31 decembrie 2019.

PFA/CMI, dacă au fost implicate în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților diagnosticați cu COVID-19, care nu au beneficiat de stimulentul medical acordat în baza OUG 43/2020

PFA, CMI, ONG, Intreprinderi Individuale şi Intreprinderi Familiale – urile, Profesiile Liberale trebuie să fi avut activitate înainte de 1 februarie 2020

Posibil ca unele condiţii să se modifice, în special pragul cifrei de afeceri de 5.000 euro şi numărul de angajaţi. Vă ţin la curent prin Newsletter.

Consultanţă Microgrant

Serviciul include procesarea actelor necesare, creare cont şi pregătirea acestuia pentru o depunere rapidă, înregistrarea cererii pentru accesare Microgrant, semnarea electronică a contractului de finanţare, consultanţă în implementarea programului şi întocmirea Anexei 8 Raport de Progres. Nu percepem avans, iar prima plată se efectueaza la semnarea contractului de finanţare între tine şi MEEMA.

0% Avans
0 euro Creare Cont
0 euro Înregistrare Cere Finanţare
130 euro după semnarea Contractul de Finanţare cu MEEMA
60 euro Raportul de Progres
Nu percepem TVA, economiseşti 19%

Te îndrumăm pe tot parcursul şi ne asigurăm că cei 2.000 euro sunt cheltuiţi fără probleme conform Procedura de Implementare Microgrant şi legistlaţia în vigoare.

Pentru accesare sau verificarea eligibilităţii ne poţi contacta telefonic la numarul de telefon +40771187791 sau prin formularul de contact de mai jos.

Formular Accesare Microgrant 2.000 euro
Formă Juridică*
Pentru PFA, II sau IF -uri avem nevoie de toate codurile CAEN autorizate în Certificat Constatator. Ajunge ca unul să fie eligibil pentru accesarea micrograntului.

Serviciul oferit se realizează pe bază de contract, iar plata serviciilor prin transfer bancar pe bază de facturi aferente contractului. Contractul cadru poate fi consultat aici: Contract Consultanţă Microgrant.

Oportunitate Microgrant 2.000 euro – Runda 2

2.000 euro poate nu este o sumă mare, dar cu siguranţă este o sumă uşor de obţinut. După experienţa din runda 1 aş zice chiar absurd de uşor.

Bugetul rămas este de 65.252.000 euro, suficient pentru încă 32.626 de cereri, iar condiţiile de eligibilitate sunt simple şi pot fi verificate rapid pe baza a câtorva informaţii. De depunere ne ocupăm noi şi oferim consultanţă pe tot parcursul.

Impresie despre prima rundă

Depunerea a fost relativ uşoară, dar la raportarea cheltuielilor am întâlnit unele probleme legate de modul sau natura cheltuielilor efectuate de beneficiari. A trebuit să efectuăm unele corecţii contabile şi cereri la diferite bănci pentru op-uri „pierdute” de către beneficiari, dar într-un final toate contractele au fost finalizate cu succes, rapoartele de progres depuse curate şi toţi beneficiarii au cheltuit banii ❤️.

Pentru runda 2 a Micrograntului o să pregătesc un fişier cu îndrumări cum să efectuam plăţile pentru a evita unele probleme. Oferim şi experienţa contabilă pe care o avem şi avem grijă ca totul să fie ok. Probleme pot să apară, le rezolvăm, dar am prefera să le prevenim. Dacă ceva nu este clar te rugăm să ne întrebi, să te consulţi cu noi.

Despre plata contractelor de către MEEMA, surprinzător, în prima runda plăţile s-au efectuat în 1-5 zile de la semnarea contractului de finanţare şi cam toţi beneficiarii şi-au primit banii înainte de Crăciun. Iar ca şi bancă parteneră pentru microgrant recomand Banca Transilvania.

Recenzii de la clienţi – Runda 1

Am activat recenziile din cauză ca m-am lovit de un anumit grad de reţinere, neîncredere, faţă de a încheia contracte sau trimite acte online. Procedura este simplă, indiferent dacă prin noi sau altcineva nu rataţi o oportunitate de 2.000 euro.

Am oferit din prima runda Avans 0 doar pentru a face accesarea cât mai uşoară pentru toată lumea şi pentru a evita „neîncrederea”. Scopul e să beneficiem de acest grant în număr cât mai mare şi (o dorinţă personală) de a lua cât mai mulţi bani de la guvern. Plătim lunar taxe şi primim rar ceva înapoi…

Succes!

[site_reviews assigned_posts=”388″]

Mulţumim pentru recenzii!

Share 2.000 euro

Microgrant Runda 2
Facebook
WhatsApp
Telegram
Email
Skype
Twitter
LinkedIn
Print
Reddit

Link-uri utile

Grup Facebook https://www.facebook.com/groups/microgrant2000euro
Pentru discutii, informatii, sa ne consultam intre noi „cum sa”.

Cum să cheltui banii din Microgrant?
Articolul nostru despre modul în care se fac plăţile din Microgrant şi cheltuielile eligibile.

Întrebări şi răspunsuri oficiale MEEMA Granturi
Pagina oficială de răspunsuri pentru diferite întrebări legate de Microgrant şi Granturi.

OUG 130/2020
Privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, precum și alte măsuri în domeniul fondurilor europene.

Anexa 1 la OUG 130/2020
DOMENII DE ACTIVITATE ELIGIBILE pentru PFA/ONG-uri cu activitate economică [art. 5 alin. (1) lit. b)] în cadrul măsurii 1 „Microgrant pentru capital de lucru”

Măsura 1 – MICROGRANTURI – Procedura de implementare
Procedura de implementare a măsurii Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile modificată în urma observațiilor primite în perioada de consultare publică.

Masura 1 MICROGRANT – Articole Oficiale

Telefon Call Center Granturi
0217 950 098

Lasă-ne o recenzie

Ne dorim o recenzie care să ajute şi alte persoane.

[site_reviews_form assigned_posts=”388″]

2 comentarii la „Microgrant 2000 euro – Runda 2”

 1. Buna ziua,

  Am si eu o intrebare legata de contul bancar. In mod normal, eu lucrez cu ING, insa pentru microgrant am selectat BCR. Momentan nu am niciun cont bancar la BCR si nu stiu ce sa fac: sa astept pana primesc notificarea (cu aprobarea) si apoi sa deschid contul sau sa fac asta dinainte? Are vreo importanta?

  Multumesc anticipat!

  Numai bine,
  George

  Răspunde
  • Deschide acuma (cât de repede – au început verificările) cont curent (normal) pentru PFA/SRL la BCR pentru a putea deschide contul de microgrant. Încearcă să deschizi si contul de microgrant.
   Semnează contractul de finanţare cu IBAN deschis acum la BCR sau microgrant (dacă reuşeşti să-l deschizi şi pe acesta).
   Contractul trebuie semnat în 5 zile şi se poate semna cu oricare dintre conturi. Banii intră în contul de microgrant, dacă nu există se întârzie procesul şi probabil trebuie să mai faci un drum pe la bancă sau să dai nişte telefoane.

   Răspunde

Lasă un comentariu

ACCESEAZĂ